<strong> 2 porcie
<strong> 5 minút príprava
+ voda 500 – 600 ml
+ zemiaková kaša v prášku najlepšie s obsahom mlieka
+ slanina
+ klobáska
+ suchá saláma
+ cibuľa
+ korenie
<strong> 1,50 EUR
Príprava tohto jedla je jednoduchá a určite ju zvládne úplne každý.
Priznám sa, že keď sme sa balili na naše 2 týždňové putovanie a hádzali do ruksaku 3 balenia zemiakovej kaše v prášku, brali sme to ako z núdze cnosť – ako niečo čo nezaberá veľa miesta v batohu, má veľmi rýchlu prípravu, pri varení minie málo plynu a bude sa to dať zjesť.
V skutočnosti nás chuť tohto jedla celkom milo prekvapila, zvlášť keď sme si doň pridali našu obľúbenú – fazuľu v chili omáčke. Teraz je kaša našou „spoločníčkou“ i na kratších trekoch a určite by ani vám nemala chýbať v ruksaku, ak sa vyberiete na dlhšie a náročnejšie treky, či expedície.
Postup receptu:
![]() |
Potrebné množstvo vody/podľa návodu na obale/ si nalejeme do nádoby/ešusu a dáme ju variť. Do vriacej vody nasypeme kašu, zamiešame a necháme už len odstáť 2-3 minúty. My používame kašu s mliekom, ktorá je už aj osolená. |
![]() |
Medzitým ako sa kaša spraví si nakrájame salámu (slaninu alebo klobásku) a cibuľu, ktoré opečieme a primiešame do hotovej kaše. Pre vylepšenie chute je dobré si do kaše pridať napr. fazuľu v rajčinovej omáčke, ktorú najskôr pridáme k opečenej slanine aby sa trochu prehriala a potom vmiešame do kaše. Dobré by to mohlo byť podľa mňa aj s rybičkami… |
Na záver vám želám dobrú chuť na vašich cestách a veľa outdoorových zážitkov.